Ei voi tietää, tuleeko tästä IHANA LIFESTYLE-BLOGI, joten on pidettävä räppänät selällään ja mahdollisuuksien haarat avoinna joka suuntaan. Siispä SÄMPYLÄRESEPTI.

Kaikkihan tietävät Sikke Sumarin yön-yli-sämpylät, jotka ovatkin herkullisia, mutta eivät toimi silloin, jos sämpylöitä tekee mieli NYT HETI. Silloin on otettava käyttään VIRPI SALMEN NYT HETI -SÄMPYLÄT.

VIRPI SALMEN NYT HETI -SÄMPYLÄT

0,5 litraa lämmintä vettä (hanasta)
1 pussi kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja + 6 dl leseitä, ruis, ohra- tai kaurajauhoja tai puurohiutaleita, mitä nyt kaapissa on, jos ei ole mitään, laita pelkkiä vehnäjauhoja
reilu loraus rypsiöljyä (tai oliivi-)

TEE NÄIN:
Laske vesi hanasta kulhoon. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja anna olla sen aikaa, kun etsit jauhoja. Lisää taikinaan ensin osa vehnäjauhoista, sekoita, kaada sitten muut leseet, hiutaleet ja jauhot ja sekoita. Lisää lopuksi vehnäjauhoja, kunnes taikinaa on raskasta vääntää puuhaarukalla. Kaada öljy sekaan ja vaivaa taikinaa käsin pari minuuttia. Käsi kertoo, milloin taikinassa on sopivasti jauhoja. Laita liinan alle kohoamaan 15-30 min. Pane uuni päälle 225-asteeseen. En käyttäis kiertoilmaa. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se sopiviin paloihin. Jos et viitsi, älä pyörittele, vaan laita pellille. Jos se on ainoa kädentaitosi, kuten eräillä, pyörittele ihmeessä. Kohota 5-10 minuuttia tai kunnes uuni on lämmennyt. Paista 10-15 minuuttia.
Kokonaisaika näihin sämpylöihin on puolen tunnin kohotuksella tunti.

Oletteko KOSKAAN ENNEN nähneet kohonnutta sämpylätaikinaa. No tältä sen kuuluu näyttää.
Pötkö-vaihe.
Valinnan hetki. Ei oo pakko pyöritellä. Nostelet noi köntsät vaan pellille.
Ite pyörittelen, KOSKA OSAAN. Tässä myös takana noin kymmenen minsan kohotus.
Ai kun tuli nättejä. Tähän päättyy uskomattoman kiinnostava kuvasarja sämpylöistä.