Kynnys ei ole kovin korkea, kun miehiä kutsutaan neroiksi.

Hain huvikseni Helsingin Sanomien haulla ”neroa” eivätkä hakutuloksissa naiset varsinaisesti juhli. Ennemmin auton peräkontti (Ford Puma) on ”nerokas” (hakusijalla 14) kuin nainen. Sijalla 16 mainitaan Whitney Houstonin ”laulullinen nerous”. Muutaman rivin aiempana nainen on saanut ”neronleimauksen”.

Lauren Greenfieldin upeaa dokumenttia Imelda Marcosista kehutaan ”nerokkaaksi”, mutta Greenfieldiä itseään ei neroksi ylennetä.

Mies on nero, nainen saattaa toisinaan saada aikaan jotain nerokasta.

Laura Birnin haastattelussa naista sanotaan neroksi ensimmäisen kerran Hesarin hakutuloksissa. Siinä Birn itse ylistää sitaatissaan neroksi kirjailija-ohjaaja Saara Turusta. Heti pilkun jälkeen Birn väittää olevansa asiassa jäävi, koska Turunen on hänen paras ystävänsä.

Höpsis! Kukas naisen neroksi nostaisi ellei toinen nainen.

Tässä lyhyt, yhdeltä istumalta laadittu lista neroista.

Jane Fonda – kirja, dokumentti ja seuraa Fondaa somessa. Kirjoitin Fonda-dokumentista myös Hesariin.

Saara Särmä – Politiikan tutkija, joka on tuonut suomalaisen tasa-arvokeskustelun nykyaikaan. Linkki vie 50 tieteentekijää -haastatteluun.

Saara Turunen – todellakin nero. Kirjat, näytelmät, haastattelut, kaikki.

Erica Åberg – senior reseacher Erica Åberg eli emerita_of_turku on parasta ja nerokkainta suomalaisessa Instagramissa

Paula Koskinen Sandberg – Palkkatutkija, joka on puhunut erityisesti siitä, että naisten huonommat palkat eivät ole naisten oman ammatinvalinnan syytä, vaan rakenteellinen yhteiskunnallinen ongelma, joka johtuu siitä, ettei naisten työtä arvosteta samalla lailla kuin miesten.

Anna Elomäki – Kaikkien pitäisi tietää, mitä on feministinen talouspolitiikka ja täällä Elomäki kertoo siitä.

Liv Strömquist – Ruotsalainen feministi ja sarjakuvataiteilija, jonka sarjakuvat pitäisi kuulua peruskoulun opetusohjelmaan.